Ο αιώνιος πόλεμος: Canon, Nikon, Sony, Fuji ή κάτι άλλο; Και γιατί!

Δεν ξεκινάω αυτό το topic και ποοολύ στα σοβαρά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να καταλήξει! Γράψτε από κάτω τι μάρκα κάμερα έχετε και γιατί την επιλέξατε!

Ας συμφωνήσουμε προκαταβολικά ότι θα διαφωνήσουμε, και ας το κάνουμε πολιτισμένα χαχα! Πάρτε pop corn και φύγαμε! :popcorn:

1 «Μου αρέσει»

Κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν υπάρχει το απόλυτο brand και αντίστοιχα η καλύτερη κάμερα .Αυτό που υπάρχει είναι το καλύτερο σώμα/φακοί ανά περίσταση και πάντα με βάση το budget .Εγώ είμαι χρήστης canon r6 με ef φακούς αυτή την στιγμή γιατί νιώθω ότι το value που βγάζουν αυτοί οι φακοί στα νεότερα σώματα είναι απίστευτο .

2 «Μου αρέσει»

Nikon and dry bread!

2 «Μου αρέσει»

Θεωρώ κι εγώ ότι ο εξοπλισμός είναι το εργαλείο για να πετύχεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Ξέρω top level επαγγελματία φωτογράφο που χρησιμοποιεί nikon φακούς σε canon σώματα. Προσωπικά, σορρυ Γιώργο, είμαι στην αλλαγή από Canon σε Sony. :face_with_peeking_eye:

Καλη αρχη ! Ως χρηστης fuji Χ θα πω οτι γενικα ΔΕΝ ειναι καλες και εχουν αρκετα θεματα που δεν θα επρεπε για την τιμη τους AutoFocus , Tracking. Αλλα αμα μαθεις να ζεις με αυτα εχεις υπεροχη εικονα πολυ γρηγορα κατευθειαν απο την καμερα στο RAW χωρια τα γνωστα JPEG που δεν υπαρχουν αλλου. Στο γενικο παιδια εργαλεια ειναι και ο καθενας παιρνει οτι κανει καλυτερα αυτο που θελει να κανει περισοτερο ! εγω στα σκοταδια εχω θεματα πχ και σε απλα πορτραιτα χανω το ματι, ζω με αυτο και εχω υπεροχο τοπιο και street.

1 «Μου αρέσει»

Έχει ενδιαφέρον το τελευταίο που λες. Τι φακούς χρησιμοποιείς; Φαντάζομαι σταθερούς;

1 «Μου αρέσει»

Κάτσε να δω… πως κάνουμε μπλοκ εδώ στο νέο Forum? :sweat_smile:

Ειλικρινές, τίμιο και πάνω από όλα, χωρίς οπαδικότητα. Μπράβο!

Ότι έχει συνηθίσει ο καθένας όλες είναι πολύ καλές πλέον αλλά εντάξει Canon μόνο..:rofl:

Έχω δοκιμάσει πολλούς αλλά επειδή δεν το κάνω επαγγελματικά δεν έχω και τους καλύτερους ef γιατί ακόμη και αυτοί τσιμπάνε .Αυτήν την στιγμή έχω εναν tamron 70-210 f4 di vc (γιατί τον είχα βρει σε τιμή χώμα ) , τον πολύ παλιό canon ef 28-70 f2.8 και τον εκπληκτικό canon 100mm f2 usm.Γενικα έχουν περάσει και άλλοι πολλοί από τα χέρια μου και δεν με έχει απογοητεύσει κανείς και είναι και ο λόγος που δεν πήγα σε nikon η sony γιατι δεν έχουν τόσο καλους φακούς που μπορείς να τους βρεις σε τέτοιες τιμές .

Εγώ είμαι φαν της Canon γιατί πολυ απλά βγάζει χρώματα πιο ζεστά σε αποχρώσεις κόκκινο μπλέ σε αντίθεση με τη Nikon που βγαίνουν σε αποχρώσεις πράσινο μπλέ και γενικά πιο ψυχρά χρώματα απο την Canon! Ο μεγάλος μου αντίπαλος είναι η Nikon! καμία άλλη….3η βάζω τη Sony και μετά το χάος για μένα!

Λοιπόν παιδιά, να σας πω τι πιστεύω.
Αυτό το debate για το ποια είναι η καλύτερη μάρκα φωτογραφικής μηχανής είναι, από τη βάση του, λάθος και λίγο άκυρο.

Πρώτον, δεν υπάρχουν κακά εργαλεία, αλλά κακοί χειριστές. Μια μηχανή, όσο καλή κι αν είναι, δεν κάνει τίποτα από μόνη της. Είναι το μάτι του φωτογράφου, η κατανόηση του φωτός, της στιγμής, της σύνθεσης και της πρόθεσης που φτιάχνει την εικόνα. Σε λάθος χέρια, το πιο ακριβό gear δεν λέει απολύτως τίποτα. Σε σωστά χέρια, ακόμα και ένα απλό σώμα μπορεί να βγάλει δυνατές και ουσιαστικές εικόνες.

Δεύτερον, για τους φακούς, πρέπει λίγο να φύγουμε από την εμμονή με την “τελειότητα”. Συνήθως λέμε και ισχύει, ότι η ποιότητα ενός φακού φαίνεται και από τα “ελαττώματά” του. Δεν υπάρχει τέλειος φακός, και αυτό είναι που κάνει τη φωτογραφία ενδιαφέρουσα. Εκτροπές, βινιετάρισμα, χρώματα, αντίθεση ή flare δεν είναι απλά defects, είναι στοιχεία χαρακτήρα.
Αυτές οι “ατέλειες” δίνουν προσωπικότητα σε έναν φακό. Φτιάχνουν ένα συγκεκριμένο look. Ανάλογα με το τι φωτογραφίζεις και τι θέλεις να πεις, μπορούν να δώσουν κάτι παραπάνω, να δέσουν με την ατμόσφαιρα και την ιστορία της εικόνας. Ο φακός δεν είναι απλά εργαλείο για να αντιγράφει τέλεια την πραγματικότητα, είναι και μέσο έκφρασης.

Kαι ο καθένας θα προτιμήσει άλλα πράγματα. Άλλος θέλει μικρό σώμα για να το έχει πάντα πάνω του, άλλος θέλει πιο μεγάλο και άνετο για δουλειά ή μεγάλα sessions. Κάποια σώματα έχουν και ένα συγκεκριμένο look στο αρχείο τους που μπορεί να ταιριάζει περισσότερο στο στυλ του καθενός.

Και φυσικά, υπάρχουν και πιο ειδικές ανάγκες: κάποια μοντέλα έχουν αναλύσεις ή χαρακτηριστικά που βολεύουν συγκεκριμένες δουλειές, όπως μεγάλες εκτυπώσεις ή επαγγελματικά projects.

Αλλά στο τέλος της ημέρας, όλα αυτά είναι πολύ προσωπικά. Είναι θέμα γούστου, τρόπου δουλειάς και του πώς βλέπει και αφηγείται ο καθένας την εικόνα του.

3 «Μου αρέσει»

Nikon και GoPro για φωτογραφία!! Για video για συγκεκριμένους λόγους (μου βγάζουν μια απέχθεια τα video και τα βαριέμαι αφάνταστα) κάνω την καρδιά μου πέτρα και χρησιμοποιώ Sony. Αλλά αν πρέπει να τραβήξω φωτογραφίες με τη Sony, προτιμώ να χρησιμοποιήσω το κινητό μου!!! Είναι πώς θα κάτσει στο χέρι… οι υπόλοιπες απλά δεν είναι για τα χέρια μου!!